Sök
Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

Klasseger på rallyt Asia Cross Country

26 augusti 2024

Toyo Tires Open Country M/T-däck tar hem klassegern på Asia Rally 2024

En Toyota Land Cruiser Prado 150 utrustad med Open Country M/T, Toyo Tires terrängdäck för 4x4 och SUV, vinner sin klass i T1G-divisionen (bensinbilar) av den 27:e utgåvan av rallyt  Asia Cross Country Rally (AXCR) 2024, som ägde rum i Thailand från den 11 augusti till den 17 augusti.
(Vänster: Det vinnande teamet FLEX SHOW AIKAWA Racing with TOYO TIRES Höger: Land Cruisern tävlar i loppet)

AXCR är det största internationella cross-country-evenemanget i Asien, certifierat av FIA. Teamet, "FLEX SHOW AIKAWA Racing with TOYO TIRES", deltog på evenemanget för den första gången på fem år, senast 2019. Det här året sträckte sig AXCR över cirka 2 100 km och tog de tävlande från Surat Thani i Thailand till Kanchanaburi.

Teamets förare, Masato Kawabata, Toyo Tires varumärkesambassadör, hade i början lite problem med bilen, men under den femte dagen tog han sig till andra plats. Under den sjätte och sista dagen, säkrade bilen första plats, och korsade mållinjen med ett försprång på 1 minut och 30 sekunder gentemot den efterföljande bilen, och vann sin klass.

Bilens däck, Open Country M/T, storlek: LT265/70 R17, uppvisade en enastående terrängprestanda och bidrog till att bilen vann sin klass.

Toyo Tires förbättrar prestandan av däck för 4x4 och SUV genom att använda sig av erfarenheten från deltagandet på terränglopp som äger rum i tuffa miljöer för att utveckla sina produkter, och utnyttjar kunskapen de får från tävlingar till att tillhandahålla högre prestanda, hög kvalitet och attraktiva produkter globalt.

[Kommentar från direktören Sho Aikawa]
"Denna seger har vi att tacka vårt teamarbete för. Vi började på AXCR 2011 och äntligen kunde vi vinna. Tack till alla för ert stöd."

[Kommentar från Masato Kawabata]
"Detta var min andra gång jag tävlade på AXCR efter fem år, men det var av olika anledningar ett svårt rally, exempelvis på grund av maskinfel och ruttstrategier. Varje gång jag pratade med teammedlemmar eller min kartläsare, vidtog vi åtgärder och kunde ta oss framåt. Open Country-däcken orsakade heller inte några problem trotd ett tufft rally, och jag förstod återigen att det är ett pålitligt däck. Jag skulle vilja tacka Toyo Tires för denna chans och alla som har stöttat mig. Tack så mycket."

■Open Country-däckserien
Open Country är Toyo Tires flaggskepp för 4x4 och SUV. Det lanserades 1983 och varumärket har uppnått många fantastiska resultat, med framgångar på både Dakarrallyt och BAJA 1000, erkända för att vara de tuffasta internationella terrängloppen i världen. Toyo Tires använder sin kunskap från dessa tävlingar för sin produktutveckling. Den höga grundläggande prestandan från tävlingar samt det aggressiva däckmönstret har varit mycket uppskattade på marknaden i bland annat Nordamerika. SUV:ens "hemland".

Mer information om produkten finns här:
Open Country

Senaste nytt